Главная » 2014 » Июль » 03

Сьогодні, 2 липня 2014 року, після наполегливих вимог депутатської фракції Компартії України Верховна Рада розглянула у другому читанні надважливий соціальний законопроект, який мав би вирішити питання щодо погашення заборгованості по заробітній платі, пенсіях, стипендіях чи інших встановлених законом виплатах або їх затримки і недопущення такого ганебного явища у майбутньому.

Мова йде про законопроект 2547 (автори П.М.Симоненко, П.С.Цибенко) щодо встановлення пені за затримку у виплатах у розмірі 0,5% від розміру заробітної плати, стипендії, пенсії, інших передбачених законом виплат за кожний день такої затримки.

Виступаючи з трибуни Верховної Ради, народний депутат від КПУ, голова Комітету з питань соціальної політики та праці Петро Цибенко зазначив, що “і при попередній владі, і при нинішній владі, ми маємо, на превеликий жаль, таке ганебне явище, як заборгованість по заробітній платі. Вона інколи трошки зменшується і сягає трошки менше мільярда гривень. Інколи вона збільшується понад мільярд гривень, але, тим не менше, вона від цього не стає менш ганебною, тим більше, як правило, заборгованість по заробітній платі мають ті люди, які рахують копійки у своєму гаманці”. ... Читать дальше »

Просмотров: 430 | Добавил: kpu-gluhov | Дата: 03.07.2014