Главная » 2014 » Февраль » 19 » Привітання з 23 лютого від Володимира Андрійовича Даниленка
14:41
Привітання з 23 лютого від Володимира Андрійовича Даниленка
23.02.2014Дорогі ветерани, шановні захисники Вітчизни усіх поколінь!
23 лютого країна традиційно відзначає День народження непереможної та легендарної армії, яка створювалася для захисту завоювань молодої Країни Рад – першої у світі соціалістичної держави. Незважаючи на те, що цей день перейменували на День захисника Вітчизни, він для переважної більшості наших людей залишиться Днем Радянської Армії та Військово-Морського Флоту.
Це воістину всенародне свято, яке уособлює собою неминущу цінність традицій патріотизму, військового обов’язку і товариства, визнання героїчних заслуг солдат, офіцерів, трудівників тилу – усіх, хто на століття вписав в славну історію Країни Рад свої ратні і трудові подвиги.
Покоління українців, від діда – до внука, виростали з великим розумінням того, що «народ і армія – єдині», і були готові захищати рідну землю від ворога-супостата. Горді слова - захисник Вітчизни – це нерозривний зв'язок поколінь. Всі, кого ми з великою повагою називаємо захисниками  Вітчизни, уособлюють звитяги нашої армії і військово-морських сил упродовж їхньої історії та сучасності.
Низький уклін фронтовикам, зв
итяжцям ХХ століття, які вистояли у смертельному двобої  і захистили світ від гітлерівського фашизму. Вони ще й сьогодні серед нас, ветерани Великої Вітчизняної війни - живі свідки героїзму і мужності.  Захисники Вітчизни – вони брали участь у так званих локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності, виконуючи інтернаціональний обов’язок по заклику Вітчизни.
Не можна забувати, що сила духу народу – у великому патріотизмі, у пам’яті про героїзм і витривалість героїв, які віддавали свої життя священному обов’язку – служінню Батьківщині. В усіх народів, в усі епохи – пам'ять про захисників своєї землі – святиня, на яку ніхто не має права замахнутися.
Сьогодні боляче говорити, що в нашій крані знаходяться такі сили, які посягають на пам'ять про героїв Великої Вітчизняної війни, руйнуючи пам’ятники та глумлячись над сторінками історії. Подібне варварство карається в цивілізованих правових державах. Комуністична партія України  наполегливо відстоювала  право народу на історичну пам'ять. І добилася у Верховній Раді прийняття законів щодо кримінальної відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму, за осквернення або руйнування пам’ятників, споруджених в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни – радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців. І добилася у Верховній Раді прийняття законів про, будь ласка. Цьому передувала ще низка законів і постанов, зокрема про соціальний захист інвалідів війни, про вшанування на державному рівні імен  видатних людей – Героїв Радянського Союзу, прийнятих за ініціативи депутатів-комуністів.
Шановні товариші! Суспільно-політичні процеси, що відбуваються нині в Україні, змушують задуматися кожного над сьогоднішнім і завтрашнім днем.  Є сили, які роздмухують вогнище ворожнечі і неспокою, обравши  недемократичний спосіб вирішення питань. Тому хотілося б наголосити на важливому – ми не маємо права втрачати справжні, істинні орієнтири, які не підвладні часу: патріотизм,  відданість і служіння своїй Вітчизні.
Напередодні 23 лютого бажаю усім поколінням захисників і їхнім родинам мирних буднів і радісних свят, міцного здоров’я і усього найкращого.

З повагою
Володимир ДАНИЛЕНКО,  
перший секретар Сумського ОК КПУ, народний депутат України VI скликання
Просмотров: 451 | Добавил: kpu-gluhov | Рейтинг: 0.0/0