Главная » 2019 » Февраль » 28

24 лютого виповнилось 80 років з дня створення Сумської обласної організації  Компартії України. З цієї нагоди активісти обласної організації провели урочисті збори, згадали основні віхи  її історії, імена людей, які творили своєю повсякденною працею і боротьбою цю історію, з честю виконуючи місію, покладену викликами часу. 

Мовою фактів: - Указ Президії Верховної Ради СРСР  про створення Сумської області з районів трьох сусідніх областей (Чернігівської, Харківської і Полтавської) – вийшов 10 січня 1939 року.  На порядок денний постало питання створення обласної партійної організації – на базі існуючих районних і міських. 

- 24 лютого 1939 року в Сумах відкрилась перша Сумська обласна партійна конференція. Її делегати представляли 13425 членів і кандидатів у члени партії.  На території новоствореної області діяли 2 міські і 31 районна партійні організації.  Делегати обговорили тези доповіді на 18-й з`їзд ВКП(б) -  по третьому п`ятирічному плану розвитку народного господарства країни. Конференція обрала обком партії у складі 57 чол. та ревізійну комісію. На  пленумі обкому першим секретарем був обраний тов. Ткач.

- Для виконання нових завдань  в галузях промисловості і сільського господарства, партійні комітети займались, перш за все, підбором і вихованням керівних кадрів, активним прийомом в партію.  ... Читать дальше »

Просмотров: 413 | Добавил: kpu-gluhov | Дата: 28.02.2019