Главная » 2016 » Апрель » 15 » Володимир Даниленко: Пам'ять про солдатів Священної війни – наш обов’язок
09:09
Володимир Даниленко: Пам'ять про солдатів Священної війни – наш обов’язок

Після публікації у минулому номері газети «Сумська правда» інформації про те, що Швейцарія, Австралія та Мальта приєднуються до акції  «Безсмертний полк», мені зателефонувало дуже багато людей. 

В усіх виникало так чи інакше одне запитання: чому в країнах світу пам’ятають і шанують воїнів-визволителів, солдатів Великої Вітчизняної війни, а в Україні – на це заборона? У країні, яка зазнала страшного лиха від німецько-фашистської окупації, мільйонних жертв, виростила скільки справжніх Героїв-фронтовиків, підпільників, партизан, знищують про це пам'ять: нівечать і руйнують пам’ятники, забороняють святкування 9 Травня, навіть згадка про Знамено Перемоги викликає у нинішніх можновладців страшенну ненависть. Де справедливість? Хто захистить пам'ять  про священну війну і її переможців? Люди в сучасних, демократичних, цивілізованих країнах виходять з фотографіями фронтовиків, віддаючи їм шану і це сприймається як благородна справа, а в Україні – на це заборона. 

Прийшовши до влади на європейських мріях, які, однак, дуже швидко розвіялися під суворою реальністю корупції та казнокрадства в країні, влада розтоптала справжню демократію, забороняє свободу слова і політичних поглядів. 
Але сьогодні я хочу звернути увагу усіх наших читачів, прихильників добра, честі і справедливості: не дамо зганьбити пам'ять про Велику Перемогу. Давайте на сторінках газети «Сумська правда» створимо «Галерею Героїв» – надрукуємо матеріали про дідів і прадідів, батьків, хто віддав своє життя у боротьбі з фашизмом і гідний вічної пам’яті. 

На Сумщині упродовж кількох років діяла ініціатива «Пам’ятай ім’я своє», ініціатором якої був краєзнавець, громадський активіст Сергій Кондратенко. Його підтримала і багато зробила для втілення ідеї в життя Діана Рохманова – комуніст, активіст громадсько-суспільного життя. 

Хотілося б, щоб  червона ниточка пам’яті, яка є основою основ життя, не перервалася. Згадаймо всіх. Надсилайте на адресу редакції газети «Сумська правда» листи з фото, підтримаємо ВІЧНИЙ ВОГОНЬ СВЯЩЕННОЇ ПАМ’ЯТІ. 

Володимир Даниленко,

перший секретар Сумського ОК КПУ,

народний депутат України VІ скликання,

засновник і головний редактор газети «Сумська правда»

Просмотров: 404 | Добавил: kpu-gluhov | Рейтинг: 0.0/0