Главная » 2016 » Апрель » 3 » Сумщина: Вимоги до влади дуже конкретні, у них тривога за майбутнє України!
12:36
Сумщина: Вимоги до влади дуже конкретні, у них тривога за майбутнє України!

Таким лейтмотивом наповнилися звернення учасників Всеукраїнської акції протесту на Сумщині.

31 березня, підтримавши ініціативу житомирських комуністів, за закликом  обласного комітету Компартії України зібравшись разом на пікети і збори активісти громадського життя, ветерани Великої Вітчизняної війни і праці, Союзу Радянських офіцерів,  політичної партії «Нова держава», Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» в усіх куточках Сумщини обговорювали  політичну та соціально-економічну ситуацію  в Україні та в своїх регіонах.

Проблеми трудящої людини однакові для всіх, незалежно, де людина мешкає: високі тарифи на  послуги ЖКГ; зростаючі щодня ціни; недоступність медичного обслуговування;  переслідування за політичні погляди  та ігнорування думки  громадськості – озвучених проблем не перелічити. Нинішня влада дбає тільки про себе, усупереч волі народу, під диктовку міжнародних «спонсорів», знущається над українцями.

У Сумському міському комітеті Компартії України зібралися ветерани війни і праці, секретарі партійних організацій,  активісти ВУССО та ВСЖТ “За майбутнє дітей України”, члени ПП «Нова держава». Відкриваючи зібрання перший секретар міськкому Володимир Солобаєв відзначив, що ганебна ситуація, яку створила нинішня влада, ставить українців на межу виживання. 

Виступаючі на зборах: О.С.Тєлєтов, доктор наук, професор, Б.О.Чернов, ветеран праці, льотчик, Л.М.Качура, голова домового комітету, В.В.Стовбун, робітник, Г.С.Гажієнко, інвалід Великої Вітчизняної війни, ветеран праці –    люди, які мають право, підкріплене життєвим досвідом і авторитетом, давати оцінки ситуації. Виступи промовці підкріплювалися активним обговоренням – ніхто не залишився байдужим.

У прийнятій резолюції зборів акцентується на вимогах до влади прислухатися до думки людей. У Сумах громада висловлюється проти присвоєння звання Почесного громадянина С.Сапуну, активісту ОУН-УПА; люди категорично проти примусового створення ОСББ, сумські активісти і надалі тримають під контролем ситуацію з 4-ою поліклінікою, на яку замахнулась місцева влада.

У Конотопі активісти, які вийшли на пікет, тримали гасла проти антинародної політики нинішнього уряду; проти високих тарифів та цін.

Вони поставили конкретні вимоги до уряду, президента, влади обласної і місцевої. Вимоги стосувалися  мораторію на підвищення цін на послуги ЖКГ, негайного погашення боргів по заробітній платі на всіх підприємствах. Від місцевої влади Конотопа вимагають повернути в місто комунальні аптеки, а також без згоди громади не перейменовувати вулиці.

Різними  формами, зборами і мітингами, підтримали  Всеукраїнську акцію протесту також уНедригайлові та Глухові

У вимогах,  які будуть направлені у владні кабінети столиці та на місцях, сконцентрований весь біль за долю України, її сьогоднішній і завтрашній день:

- Продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення;

- Відновити пільги членів сімей загиблих (померлих) учасників війни і бойових дій;

- Скасувати оподаткування пенсій, у тому числі й працюючим пенсіонерам;

- Передати енергосистему країни під державний контроль;

- Контроль за ціновою політикою.

«Сьогодні ми побачили, що людям не байдужа ситуація, яка склалася. Вони відверто говорять, що соціально-економічна ситуація потребує кардинальних змін. У всіх сферах життя ми повинні повернутися до ідей народовладдя та соціальної справедливості, – сказав перший секретар Сумського ОК КПУ, народний депутат України VI скликання Володимир Даниленко. – Влада повинна почути людей, почути голос народу!»

Поставили вимоги перед очільниками міста, області і держави щодо припинення грабування країни і її народу, наведення порядку в економіці і соціальній сфері, приведення соціальних стандартів до рівня, який би дав змогу простим людям нормально жити, працювати, виховувати своїх дітей та онуків, спокійно жити в старості.

Прес-служба Сумського ОК КПУ

Просмотров: 415 | Добавил: kpu-gluhov | Рейтинг: 5.0/1