Главная » 2015 » Июнь » 18 » Політична заява Сумського обкому КПУ
12:46
Політична заява Сумського обкому КПУ
 

12 червня 2015 року Служба безпеки України на своєму офіційному сайті розмістила інформацію про те, що Ямпільським районним судом засуджений житель селища Свеса, затриманий у жовтні минулого року за розповсюдження листівок із закликами до відділення від України Харківської, Сумської та сусідніх областей України. Повідомлення розміщено під заголовком «Комуніста-рецидивіста засуджено за пропаганду сепаратизму». Інформацію підхопили засоби масової інформації, швидко розтиражували її по всій Україні, не вдаючись у суть. У самому ж тексті повідомлення зазначено: «Зловмисник зізнався, що до скоєння злочину його підштовхнула прихильність до комуністичної ідеології, зокрема заяви окремих лідерів Компартії щодо необхідності відновлення СРСР». Закономірно виникає запитання по суті: невже бути прихильником ідеології і членом партії – це одне і теж?

Сумський обласний комітет КПУ заявляє рішучий протест на подібні висловлювання з боку прес-служби Служби безпеки України, оскільки на сьогодні ніхто із членів нашої партії на території Сумської області, ні конкретно в Ямпільському районі, за дії, пов’язані з посяганням на територіальну цілісність України по ст. 110 Кримінального кодексу України, не затримувався і до кримінальної відповідальності не притягався. 

Подібна інформація, подана у такому трактуванні – це ні що інше, як спроба очорнити КПУ та всіх комуністів області.

Ми заявляємо, що обласна партійна організація КПУ, як і вся партія, працює тільки у рамках чинного законодавства, комуністи завжди виступали, виступають та будуть виступати за збереження територіальної цілісності України.

У зв’язку з поширенням інформації, що не відповідає дійсності, ми вимагаємо від Служби безпеки України зняти всі грифи «секретно» з цієї кримінальної справи і оприлюднити дані про громадянина, засудженого Ямпільським районним судом, щоб у широкого загалу та громадськості була достовірна інформація по цьому резонансному випадку.

Ми вважатимемо такий крок публічним вибаченням перед комуністами Сумської обласної партійної організації.

Сумський обком КПУ

Просмотров: 403 | Добавил: kpu-gluhov | Рейтинг: 0.0/0