Главная » 2014 » Сентябрь » 25

Депутати Сумської обласної ради отримали на засіданні постійних комісій документ «Довідка про стан  соціально-економічного розвитку  та виконання місцевих бюджетів Сумської області».
Уже в перших його рядках читаємо «… не вдалося зберегти позитивну динаміку соціально-економічного розвитку регіону, що сприяло зменшенню надходжень до бюджету та доходів населення».
А далі – читати все страшніше. Слова «зменшилось», «спостерігається скорочення»,  «зросла заборгованість» - скрізь занепад. Щоб бути об’єктивним, далі процитуємо усе ту ж довідку.
«Так, за сім місяців 2014 року зменшилось проти відповідного періоду 2013 року виробництво промислової продукції на 11,8%, виробництво валової продукції сільського господарства – на 0,9%; спостерігається скорочення будівельних робіт на 18,3%. Обсяги залучених у І кварталі інвестицій в основний капітал зменшились на 14,9 %, обсяги прямих іноземних інвестицій станом на 1.07.2014 р. у порівнянні з початком року зменшились на 25,9% . Обсяги зовнішньої торгівлі товарами в області протягом січня-червня 2014 р. зменшились на 16,9%, у тому числі експорту – на 8,7%.
Станом на 1.09.2014 проти початку року в 2 рази зросла заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах і склала 71,3 млн. гривень.
Украй негативна демографічна ситуація - по цьому показнику область знаходиться на 26-27 місці. Скорочення населення спостерігається по всіх містах і районах. Зменшення чисельності відбувається  за рахунок: природного скорочення: на 1 тисячу наявного населення - - 7 осіб (показник по Україні - -3,5); міграційного скорочення - -13 осіб (по Україні - +7).
З кожним роком зростає смертність населення, у тому числі дітей до одного року, захворюваність та поширеність хвороб, у тому числі серед дітей дошкільного та шкільного віку.
За  останні роки зменшилась кількість працюючих в агропромисловому комплексі, будівельній галузі, у лісовому господарстві». ... Читать дальше »

Просмотров: 457 | Добавил: kpu-gluhov | Дата: 25.09.2014