Главная » 2014 » Апрель » 30

Шановні жителі Сумщини!


Наближається Першотравень – одне з улюблених свят нашого народу. Навіть  покоління сучасників, не вкладаючи ніякого політичного підтексту у це свято, пам’ятають і повторюють його гасло: «Мир!», «Праця!», «Першотравень!» А оці три слова, пройшовши випробування часом,  залишаються і сьогодні основоположними принципами Міжнародного дня солідарності трудящих.
Варто згадати історію виникнення цього свята, що й сьогодні крокує твердою ходою по планеті, об’єднуючи людей у прагненні миру та результативної  праці на благо своїх родин.
Червона дата календаря пов'язана з подіями, які відбулися 1 травня 1886 року в Чикаго, коли робітники оголосили страйк і вимагали переходу з 15-годинного робочого дня на 8-годинний. Це був досить масовий виступ, до якого приєдналися робітники практично всього міста, що було на той час  великим промисловим центром. Влада жорстоко розправилася з  протестуючими, багато людей, у тому числі й лідери робітничого руху, загинули. У пам’ять про ті події Паризький конгрес ІІ Інтернаціоналу у 1889 році закликав згадувати цей день. Відтоді й з’явився Міжнародний день солідарності трудящих. Його відзначають в 142 країнах і територіях світу. І хоч у деяких країнах він називається по-іншому, наприклад, День праці, суть і глибинний зміст його не змінюється: трудящі в усьому світі солідарні з тими, хто відстоює свої права на мирне життя і працю. ... Читать дальше »

Просмотров: 445 | Добавил: kpu-gluhov | Дата: 30.04.2014

Первомай - это праздник весны и труда, праздник всех людей, кто трудится, создавая богатство страны.
Этот день символизирует начало весны и несет в себе большой эмоциональный заряд весеннего пробуждения.
Пусть сегодня все, отдающие время благу страны, те, кто изо дня в день трудится в порой сложных условиях, радуются выходным, яркому майскому солнцу. Желаю, чтобы любой труд приносил только радость, чтобы коллеги были друзьями, а атмосфера на работе, как дома.
 

Да здравствует МИР, ТРУД, МАЙ!

С уважением,
Виктория Булах
народный депутат Украины
... Читать дальше »

Просмотров: 511 | Добавил: kpu-gluhov | Дата: 30.04.2014