Главная » 2015 » Июль » 1 » Політична заява депутатської фракції Сумської міської ради «ЗА НАРОДОВЛАДДЯ»
09:19
Політична заява депутатської фракції Сумської міської ради «ЗА НАРОДОВЛАДДЯ»

21 червня 2015 року закінчився місячний строк, який визначений у Законі Верховної Ради України № 2558 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського тоталітарного) режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки» для приведення своїх установчих документів, найменувань та символіки юридичним особам, політичним партіям, іншим об’єднанням громадян у відповідність з вимогами цього Закону.
У разі невиконання зазначеними суб’єктами права цих вимог, їх діяльність підлягає припиненню у встановленому Законом порядку.
Зокрема, це стосується Комуністичної партії України, від якої, фактично, вимагають зректися своїх програмних цілей і принципів, назви, символіки.

Такі дії влади грубо порушують права людини, визначені Конституцією України.
Свою негативну оцінку цього Закону надала Венеціанська комісія, вимагають відміни Закону про так звану «декомунізацію» об’єднані ліві Європарламенту, за підписом 50 народних депутатів в Конституційний суд України направлено подання про визнання цього Закону неконституційним.
Політичні репресії проти КПУ, здійснення морального тиску на їх прихильників і, взагалі, на всіх незгодних з діями влади, продиктовані прагненням правлячого режиму відволікти увагу від провальних результатів його діяльності, страхом перед наростаючими протестними настроями  у суспільстві, спробою залякати людей і, у кінцевому результаті, - ще більше зміцнити позиції олігархічного капіталу.
Попереджаючи про негативні наслідки, які виникнуть внаслідок введення в дію Закону України №2558 (про «декомунізацію»), треба нагадати, виходячи з історичного досвіду Європи, що фашизм, зокрема, німецький, починав із заборони Комуністичної партії, а закінчив – розв’язуванням Другої Світової війни.
Тому, керівний орган Компартії, підтриманий всіма партійними структурами, рішуче відкинув такий варіант дій, запропонований в цьому Законі.
У той же час ми добре розуміємо, з ким маємо справу і які перепони депутатській діяльності будуть створені для фракції КПУ.
Виходячи з цієї ситуації, було прийнято рішення про зміну назви фракції. Тепер вона називається «За народовладдя».
Ми вимушені були змінити назву, але суть наша залишилася такою ж: «Боротьба за справедливість, соціальні здобутки громадян, поти погіршення умов їх життя».
Ми впевнені, що на цьому шляху знайдемо порозуміння та підтримку всіх людей праці, прихильників лівої ідеї – ідеї соціальної справедливості.

Просмотров: 357 | Добавил: kpu-gluhov | Рейтинг: 0.0/0