Главная » 2015 » Апрель » 6 » Операція "декомунізація", або чому влада так боїться комуністів?
11:55
Операція "декомунізація", або чому влада так боїться комуністів?
Операція «Декомунізація», або Чому влада так боїться Симоненка?Одеське затримання комуністів-терористів - другий грубий прокол майданних спецслужб. Вперше обдурили з судом: як відомо, Окружний суд відверто саботував процес «заборони» Комуністичної партії. Однак справу передали у більш керовану судову інстанцію - Апеляційний суд, якому послані більш чіткі сигнали. Прем'єрЯценюкнесподівано «забив» на боротьбу з корупцією, Національне бюро та деолігархізацію і різко перейнявся боротьбою з нацизмом і комунізмом. Навіть спеціальний декрет видав. Нагадаємо, напередодні український Кабмін підготував законопроект про заборону комуністичної та нацистської ідеологій. За словами віце-прем'єра В'ячеславаКириленка, однією з головних позицій документа є «визнання комуністичного режиму 1917 - 1991 злочинним і проводив політику державного терору».
Виявилося раптово, що справжня загроза безпеці криється не в далеких ДНР-ЛНР, а в близькій і знайомійКПУ. ВідомствоНаливайченкапочало знешкоджувати лише фахівців вчення Маркса. Була проведена синхронізація партії і лідера, тобто, чітко позначено, щоКомпартія- цеСимоненко.
Відчувається, що СБУ перебудовується на ходу, оскільки з часу старту судилища надКомпартієюне було знайдено жодного вагомого доказу причетності КПУ до фінансування сепаратистів, повалення наявного ладу, підриву нацбезпеки. Тому на останній секретній нараді спецслужб України було вирішено перейти на особистості.
Погодьтеся, не зовсім зручно закривати політичні партії в країні, де перемогла майданна демократія. Якось не по-європейськи. Західні товариші можуть причепитися: і так Україні не дають безвізовий режим, тому що вона виконала тільки 13 пунктів із 448, запропонованих Європою. А тут ще гоніння на політичних опонентів. Зовсім недобре, і того жЯценюкаможуть вільно запитати в Берліні: а чому власне? Тому з метою конспірації було вирішено «мочити» особистоСимоненка. А інакше можна розтринькати всі майданні ідеали прямо на місцевих виборах, які відбудуться за будь-якої погоди, тобто в жовтні 2015 року. Політолог Василь Стоякін, наприклад, упевнений, що «влада намагається тиснути на лідера КПУ, щоб не допустити партію до участі в місцевих та позачергових парламентських виборах. І, швидше за все, відбуватимуться позачергові вибори до Верховної Ради. У зв'язку з цим владі «дуже не хочеться допускати до виборів політичні сили, які не вкладаються в модель, створену зараз».
Треба сказати, що процес ліквідації червоної загрози і упіймання Симоненка відбувається вельми специфічно. Можна сказати, філософськи: світ ловив мене, але не спіймав. Генпрокуратура на весь світ оголосила, що лідера КПУ немає в країні - ховається в сусідньому обкомі КПРС. Але як тільки його нога переступить кордон, його тут же схоплять і допитають... Зокрема, речник СБУ Олена Гітлянська заявила, що «Симоненко з учорашнього дня уникає контактів зі слідством, тому на даний момент повістку ми ще не вручили». Дивно, що тільки СБУ не помічає лідераКомпартії, а всі інші прекрасно бачать і чують Петра Миколайовича в Україні. Живий, здоровий, знаходиться в офісі, проводить зустрічі, дає інтерв'ю журналістам.
Так, з преси дізнався, що слідчі СБУ викликали його на допит 2 квітня, і до 22.00 перебував у себе в кабінеті, чекаючи дзвінка з «органів». Зрештою, «червоний бригадир» змушений був сам підняти слухавку і напроситися на зустріч з орлами Наливайченка.
Компартія України і лідер КПУ заявляють, що не тільки не «уникають контактів» зі слідством, а навпаки, зацікавлені в тому, щоб дати свідчення і розвінчати ту брехню і провокації, які режим організовує проти Компартії і комуністів. Розвінчати сфабриковані в надрах «політичних жандармерії» - СБУ та Мін'юсту - брехливі звинувачення і продемонструвати, хто є хто в Україні. Хто виступає за мир і єдність народу, а хто розв'язав громадянську війну, в якій українець вбиває українця і знищує наш народ, продає нашу країну в рабство транснаціональних корпорацій, знищує економічний і політичний суверенітет України.
Правда, не факт, що зустріч в СБУ відбудеться: Симоненка будуть довго і голосно шукати під столом, за холодильником, в офісі КПРФ, однак взаємного контакту між лідером комуністів і слідчим ще якийсь час не відбудеться.
Тому що вся кампанія з «затриманням» Симоненка - це імітація боротьби з тероризмом, комунізмом, тоталітаризмом та іншими «ізмами», придумана провладними силами, чиї рейтинги вже скотилися під плінтус. Наприклад, всі п'ять соціологічних національних служб підтверджують, що рівень довіри до «Народному Фронту» Яценюка в межах 3% відсотків, що робить НФ непрохідним. А, крім того, європейський уряд побоюється бути звинуваченим в диктатурі: адже дії влади, спрямовані на заборону діяльностіКомуністичної партії України, суперечать принципам євроінтеграції. Так, заманливо підмінити боротьбу з корупцією та олігархами на війну з «червоною загрозою», але Європа може не зрозуміти. Тим більше, що європейські ліві партії Європи буквально стоять на вухах з приводу того, що в Україні порушуються норми демократії і почалися переслідування інакодумців.
Соратники Симоненка у європейському таборі вже заявили, що відстоюватимуть честь і гідність політика першого ешелону, з більш, ніж 20-річним стажем. Все-таки, у лідера КПУ є ім'я і реноме, Симоненко стояв біля витоків КПУ і зараз на ньому тримається вся партійна вертикаль. На відміну від партій-одноденок (на кшталт Самодопомоги або Народного фронту) у Компартії є стійкий електорат, ідеологія і суспільна підтримка, яка, дійсно, базується на особистому авторитеті лідера. Симоненко не злив партію, як наприклад, це зробила ПР, не пішов на союз з майданівцями, на що в 2004 році наваживсяМороз, що спаливСПУ...
Не дивно, що подібна позиція «червоного командира» гідно оцінена на Заході. І захищати інтереси Компартії будуть не адвокати рівняВласенка, а європейські лоєри. Об'єднана гільдія адвокатів ЄС має намір представляти інтереси Комуністичної партії України та її лідера Петра Симоненка на всіх судових засіданнях як у Києві, так і за його межами. Про це заявив куратор юридичних програм Європейського Союзу Мартін Вайдеманн. «Якщо до нас надійде відповідне прохання, ми залучимо всі свої сили і досвід для того, щоб довести неспроможність звинувачень чинної української влади щодо КПУ, - сказав, зокрема, експерт. - Захищати українську Компартію від нападок націоналістів і ренегатів будуть кращі адвокати Європи».
Така одностайність європейських адвокатів і політиків не може не лякати ініціаторів розправи з «червоними терористами». Одна справа, вести пропагандистську кампанію в Україні, і зовсім інша - розповідати лідерам ЄС, куди українські правителі часто їздять за фінансовою допомогою, чому Європа повинна фінансувати майданну диктатуру. Саме таке визначення чинному владному режиму дають не тільки європейські ліві, але і європейські правозахисники. «Цькування, розгорнуте щодо Компартії України, а також особисто її голови Петра Симоненка, не відповідає європейським демократичним цінностям». Таку думку висловив чеський адвокат Честмір Кубат. Він визнав, що і сама Європа перебуває в стані не дуже демократичному, але Україна і тут «переплюнула» найжорсткіші диктаторські режими. «Ми спостерігаємо в усьому світі процеси, що суперечать демократії. Водночас стан справ в Україні набагато гірший, ніж в ЄС, Україна взагалі хвора відсутністю демократії... А Компартія України являє собою системну опозицію, тому комуністів і дискредитують», - вважає захисник.
Іншими словами, українська влада тільки прикривається «демократичними цінностями» - це як балаклава СеменаСеменченка, за якою ховаються брехня, насильство, цинізм і беззаконня. Але, зауважимо, зневага до загальноприйнятих правил гри ставить гравця поза рамками цивілізованого світу і сприяє його швидкому падінню. Так що Україні загрожує не євроінтеграція, а євроізоляція, якщо вона і далі буде труїти політичних супротивників і пресувати інакодумців.
А напередодні виборів до місцевих рад та ВР це тим більше небезпечно для правлячих партій: адже вони будуть нести в маси ідеї європеїзації та ідеали Майдану. От тільки чи сприймуть знову пропаганду «життя на новий лад» ті, хто втратив роботу, залишився без пенсії, збіднів багаторазово з причини зростання цін і тарифів? Згідно з соціологічними даними, суспільство стрімко лівіє, а значить, і шанси КПУ, інших опозиційних партій зростають. Якщо взяти для прикладу Краматорськ, то Блок ПетраПорошенкапідтримують 12,8% виборців, КПУ - 9,8%, Опозиційний блок - 9%. Іншими словами, комуністи буквально дихають у спину президентського блоку з його адмінресурсом, а це ж навіть не жовтні... Тому й почалася настільки потужна зачистка КПУ - влада не приховує, що напередодні прийдешніх місцевих виборів вона бачить в особі Компартії потужного опонента і побоюється його, тому і розв'язала червоний антитерор. Причому, мова йде не про те, щоб змести з шахової української дошки політичну партію - за цим би справа не стала, і досвід такий є: досить згадати, як нова влада розправилася з побратимами зі «Свободи», викинувши партію Тягнибока за борт політики. Але з Компартією так легко справа не пройде, все ж політсила Симоненка - це партія першого ешелону. Вона не лише зберегла партійну мережу, депутатів місцевих рад та зміцнила позиції в Європі. Компартія продовжує боротися за свою ідеологію, причому, в цій боротьбі набуваючи все більшої кількості прихильників. Зломити КПУ «традиційними методами», прийнятими в українській візантійської політики, навряд чи вийде. Тому атакували вже не Компартію, а ідеологію комунізму. Щоб, значить, точно. Шкода, всі пам'ятники Леніну звалили. Тому операція «Декомунізація» як ніколи близька до провалу.


 

Источник:http://ua.golos.ua/politika/operatsiya_dekommunizatsiya_ili_pochemu_vlast_tak_boitsya__simonenko_2053
Golos.ua © 2015

Просмотров: 562 | Добавил: kpu-gluhov | Рейтинг: 0.0/0