Главная » 2013 » Август » 22 » Святкування 70-річчя Ковпаківського рейду
09:57
Святкування 70-річчя Ковпаківського рейду
Однією з важливих політичних подій в Україні на початку серпня цього року звичайно ж було відзначення 70-річчя Карпатського рейду партизанів Сумського об'єднання С.А. Ковпака.
Зазначу одразу, що ця подія відзначалась по-різному. Якщо комуністи вшанували видатний подвиг радянських партизанів, згідно плану ЦК КПУ, цілим рядом заходів на території Івано-Франківської області, то неонацистські покидьки під прапорами фашистської «Свободи», яка фінансується олігархічним капіталом, намагалась перешкодити цьому. А скільки брехні та лютої ненависті можна побачити в ЗМІ «свободівців» про цю подію. Для прикладу прокоментую лише одну статтю, що з'явилась на сайті партії «Свобода», автор якийсь Михайло Іваночко. З самого першого абзацу брехня: він пише, що на полонині біля села Микуличин «підпільну шпигунську вилазку» здійснили 250 комуністів, а насправді 70, і в основному молодь та члени ЛКСМУ. Звичайно, з переляку в очах сьогоднішніх фашистів потроїлось, побачивши символіку КПУ.
Про їхній переляк також говорить і те, що Яремчанська міська рада, де серед депутатів переважають «свободівці», не дозволила провести мітинг та покладання квітів до могил партизанів. Але всі заплановані заходи було проведено. Скажу більше: навіть пройшла ціла серія бесід із місцевими жителями, кінцевим висновком яких була визначена закономірність, що коли була радянська система, Компартія була при владі, людям жилося краще. А це для нас головне. Ми зрозуміли, що місцеве населення обдурюють, залякують. Навіть у статті неофашиста, націоналіста М. Іваночко в Інтернеті прослідковується намагання залякати комуністів та комсомольців.  Але не вийде! Не треба нам нагадувати про знищених бандитів, на зразок полковника «Грома» та йому подібних. Це антинародні герої і вони отримали по заслугам. Наш народ не простить вам, якщо будете займатися тим самим! Це ми зрозуміли під час зустрічі із місцевим населенням. Ви порушуючи законодавство, демократичні засади, про які ви постійно говорите, та потураючи місцеву владу, а в деяких випадках і заручилися підтримкою з її сторони, зробили перегородження дороги десятком повалених дерев та камінням.  На превеликий жаль, часу для спілкування з місцевими жителями було обмаль, бо завдяки оперативним діям організаторів Карпатського рейду-2, зокрема Буйко Г., народних депутатів Баландіна С., Буховця О., Дорохова А., секретаря Черновицького обкому Віктора Черненко і ін.  бан6дерівські перешкоди були швидко ліквідовані. І не потрібно обдурювати народ України, що до пізнього вечора було проведено блокування. Уже в обідню пору, хоч і із запізненням, у місті Яремче було проведено мітинг та покладання квітів до могил партизанів.
У словах виступаючих прозвучало, що ми не повинні забувати подвигу партизан-ковпаківців. Навпаки, саме сьогодні про їх подвиг ми повинні говорити із молоддю, особливо на західній Україні. Донести його до трудящих усіх регіонів України. Бо новоявлені бандерівці з фашистськими та неонацистськими програмами та діями, що підтримуються владою, намагаються заблокувати комуністичну ідею. Але це тільки їхня мрія, і як казав пан Іваночко «наша надія».
Але не вийде у вас. Комуністична ідея – вічна! А ми, комуністи і комсомольці, за неї поборемось. Ми впевнені, що народ нас підтримає. Правда і перемога за комуністами, за народом України!

Віктор Московченко, перший секретар Глухівьського райкому КПУ
Просмотров: 482 | Добавил: kpu-gluhov | Рейтинг: 0.0/0