Главная » 2012 » Май » 21 » У Глухові відбулося свято - День матері
08:55
У Глухові відбулося свято - День матері
                                              Ніжність і любов – у святі
          У сучасній концепції розвитку України сімейна політика визначена в ряді основних соціальних гарантій прогресу нашої держави. І реалізація державної політики стосовно сімей та жінок є одним з основних напрямків соціально-економічного розвитку Сумської області, адже сім’я – основа соціального і духовного добробуту.
Саме з метою захисту та підтримки матерів і сімей наприкінці весни, 13 та 15 травня, ми відзначаємо одні з найдушевніших і найтепліших свят – День матері і Міжнародний день сім’ї відповідно.
З нагоди свят Глухівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді до Дня матері була проведена акція «Святе в житті – це слово мати».      У пологовому будинку Глухівської ЦРЛ заступник міського голови Ірина Терещенко привітала жінок, які стали матерями у цей прекрасний день. До привітань долучилися і начальник відділу соціальної роботи центру депутат обласної ради від Комуністичної партії Олена Юденич та начальник управління у справах сім'ї, дітей та молоді міської ради депутат міськради від Партії регіонів Роман Зайцев.
У Міжнародний день сім’ї центром була організована інша акція – «Родинне свято», у ході якої три прийомні сім’ї міста отримали сердечні привітання та цінні подарунки від міської влади. Поздоровлення пройшло у приміщенні Глухівської міської ради за участі Ірини Терещенко та представників Глухівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
До відома. День Матері, який ми святкуємо у другу неділю травня, – це свято, що народилося з безмежної любові і вдячності до тих, хто дав нам життя і виводить на самостійну дорогу, хто дбає про духовний та національний розвиток української родини. З 1990 року завдяки зусиллям громадських організацій, зокрема Союзу українок, Свято матері повернулося в Україну після того, як було заборонено у 1939 році. Міжнародний день сім’ї відмічають з 1993 року. І це один із міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй. Мета свята — поглиблення розуміння питань родини, об'єднання можливостей різних країн для вирішення всіх найсерйозніших питань, пов'язаних із сім'єю.
За інформацією сайта Глухівської міської ради http://www.glukhiv.net/

Просмотров: 642 | Добавил: kpu-gluhov | Рейтинг: 0.0/0